Вивчаємо надійність хетчбека Mitsubishi Colt

Він з’явився в Європі через два роки після свого дебюту в Японії, а вироблявся в Голландії. У цьому Mitsubishi Colt майже половина деталей німецького виробництва, що, на думку Віктора СМИРНОВА, робить його безпроблемним в експлуатації.

Colt розроблений спільно японськими та німецькими фахівцями та побудований на загальній платформі зі Smart Forfour. Обидві машини випускалися на заводі NedCar, що належить Mitsubishi в Голландії. Проектуванням платформи займалися японці, працюючи над трансмісією та бензиновими двигунами. Інженери DaimlerChrysler взяли на себе розробку електроніки, турбодизелів та роботизованої механічної коробки, а також організацію виробничого процесу та систему контролю якості, причому ступінь уніфікації між двома машинами сягає 60%. Colt та Smart оснащують однаковими силовими агрегатами та коробками, у них загальна підлога та деякі силові елементи кузова.

Окрім 5-дверного хетчбека пропонувався 3-дверний, який у нас зустрічається досить рідко. Для ринку низки країн випускалися компактний універсал Colt Plus із збільшеною на 300 мм довжиною та купе-кабріолет. У цієї моделі бензинові двигуни: 3-циліндровий об’ємом 1,1 л (75 л.с.) і 4-циліндрові 1,3 л (95 л.с.) та 1,5 л (109 л.с. та 150 л) .с. – з турбонаддувом). Турбодизелі представлені двома 3-циліндровими двигунами об’ємом 1,5 л (68 і 95 л.с.). П’ятиступінчаста “механіка” встановлювалася в стандарті, а варіатор – на замовлення. Найбільш поширені на вторинному ринку офіційно продані в Україні Mitsubishi Colt.

Дитина альянсу

Для хетчбека В-класу Colt дуже просторий, проте високим водіям буде непросто влаштуватися за кермом в основному через відсутність регулювання керма по вильоту та невиразної бічної підтримки крісел. Натомість трансформація салону вражає. Задні сидіння, розділені у співвідношенні 2:3, окремо переміщаються в поздовжньому напрямку на відстань до 15 см. Їхні спинки легко складаються, утворюючи з підлогою багажника рівний майданчик. І тут обсяг вантажного відділення збільшується до 1070 л. До того ж задні крісла взагалі можна прибрати із салону.